16/06/2013 м. Боярка. Урочисте відкриття комплексу поховань воїнів Армії УНР.

Автор: Bianco от 17-06-2013, 01:26
16 червня в місті Боярка відбулося урочисте відкриття комплексу поховань воїнів Армії УНР. Слід зазначити, що участь в роботах з відновлення поховань брали й представники нашого руху.
Церемонії відкриття розпочалася з виконання Державного гімну України. Потім відбулося освячення нових і відновлених пам’ятників православним духовенством, виступи організаторів та пролунали героїчні пісні у виконанні гурту "Рутенія". Один з виступаючих зазначив, що радянська влада робила все можливе, щоб місцеві жителі не знали про те, що на їхній землі поховані ці люди. Люди які віддали життя своє за вільну та незалежну Україну. Але незважаючи на всі перепони, сьогодні імена цих героїв незабуті і їх памятають нащадки.
Участь в церемонії також взяли і декілька десятків людей з нашого сектору. Серед них була як молодь, так і ті хто ще в 80их роках минулого століття наводив страх на весь колишній Радянський Союз.

Довідка. Шестеро бійців, які загинули в боях за незалежність України у 1918-1919 роках, були поховані на Будаївському цвинтарі (тепер старе зруйноване кладовище по вулиці Зеленій у Боярці). Після окупації УНР більшовиками цвинтар, а з ним і військові могили, були знищені. Вже за незалежної України історикам вдалось віднайти архівні документи на підставі яких було встановлено особи воїнів та місця їхнього погребіння.
Більше інформації можна отримати за посиланням http://geroika.org.ua/












шаблоны для dle 11.2
 
Kyiv City Supporters (KCS) 2008-2014